aa
aa

 

Kimla fräsmaskiner;

Konstruktionsbeskrivning;

Fräsmaskiner från KIMLA används inom en mängd olika områden. Maskinerna klarar både 2D  och 3D bearbetning i  många olika typer material såsom, trä, plast, akryl, aluminium, signfoam, mässing, mm. Fräsmaskinerna kan byggas i olika konfigurationer tex. ett bord med två bomar och två spindlar på varje bom osv. Man kan även komplettera fräsmaskinerna med 3D skanner, vakuumbord, verktygsväxlare i olika utförande, oscillerande kniv, präglingsverktyg,  mekanisk- och optisk skanner, kamera för avkänning av passmärken, vinklade aggregat (axel C), dimkyl m.m. Det finns också ett system för stanstillverkning.

 Det är ju fräsmaskinen som skall anpassas till kundens behov och inte kunden som ska behöva avstå från sina ideer på grund av maskinens begränsningar.

Mekanik;

En mycket kraftig stålkonstruktion, kraftiga rullgejder i alla axlar, kulskruv i Z-axel och härdade och slipade helikala kuggstänger med kugghjul samt glappfria växellådor ger högsta precision under lång tid. Det finns maskiner som under flera år används i produktion och går i tre skift utan problem.

Spindelmotorer kommer bla från HSD och Jäger som är marknadens ledande tillverkare. Fabriken tillverkar flera hundra fräsmaskiner per år sedan mitten av 80 talet. Vi ger gärna referenser till kunder som använder våra maskiner.

 Support;

Vi ger alltid FRI och obegränsad support på alla maskiner som vi säljer och vi har aldrig tagit något betalt för uppdateringar av fräsprogrammet. När du investerar i en ny maskin tycker vi att det är viktigt att du får support även efter de 3 första månaderna som supporten normalt gäller i. Det är ett faktum att programvaran utvecklas mycket snabbt och är en mycket viktig del i Din produktion, kanske den viktigaste. Skulle olyckan inträffa och maskinen behöver service så finns utbytesdelar snabbt tillgängliga från vårt lager i Göteborg. 

 Styrning av maskinen;

Alla KIMLA fräsmaskiner levereras med PC baserat styrprogram som är kompatibel med CNC, PLT och DXF filformat. Arbetsfiler kan importeras från alla på marknaden förekommande CAD program. Det går även att göra enklare ritningar direkt i styrprogrammet. Styrprogrammets uppbyggnad tillåter att skapa fräsbanor med alla bearbetningsparametrar och sedan, på ett ordnat sätt, skicka allt i önskad ordning till fräsmaskinen. Fräsmaskinen, under arbete, skickar hela tiden uppgifter om aktuella parametrar till styrkonsolen och operatören ser på skärmen spindels aktuella position, varvtal, värde för frammatning, verktygsnummer m.m. Det går att steglöst, samtidigt, justera både spindels varvtal och verktygsframmatning under pågående arbete och det hjälper mycket vid jobb med  svåra material, man kan "justera bort" skadliga vibrationer och utnyttja fräsmaskinens kapacitet till 100%.  

Kimla Blackbird.

Blackbird är maskinen för skyltmakare och gravörer. Kan fås i många olika storlekar, från 700x500mm till 1500x2500mm.

 

Kimla S2000.

Denna serie har servo-styrning och vakuumbord. Flera storlekar, och massor av tillval såsom växlare, stans, 3d scanner,skärhuvud och olika borr aggregat.

Kimla S3000.

För riktig tung bearbetning. Här kan man välja många tillval, även special beställa maskinen helt efter egna behov.

Kimla S5000.

Vattenjet finns i många storlekar. Samma drivning som de tyngre fräsborden samt 5-axliga skärhuvuden finns som tillval.

sdfs
bild

Kimla S6000.

För tillverking av formar, stämplar stansar i järn, stål aluminium , brons och andra krävande material, med en 18KW spindel och verktygsväxling.

Kimla Blackbox.

5-axlig gravyr maskin med verktygsväxlare och 60.000RPM spindel. Helt inkapslad och lämplig för kontorsmiljö.

 

Tillval.

Vår styrka är att vi kan kundanpassa maskinerna helt enligt era behov. Oftast räcker inte en "standard maskin" utan man har flera önskemål.

Specialbyggen.

En 5-axlig fräs för modellbyggen.

 

 

 

E-mailDownloadDownloadDownload